Virvote kirjasarja on valmistunut tukemaan vireyttä. Se alkoi vuonna 2013, kun tarjosimme luentojemme ja työmme pääaiheet tiiviinä käsikirjana vireyteen. Tämän vuoden aikana valmistui näistä viidestä pääaiheesta (mieli, uni, ravinto, liikunta ja työ) työkirjat. Nämä viisi teimme e-kirjamuodossa, samalla myös käsikirja siirrettiin myös e-kirjaksi. Suunnitelmissa on työkirjojen kokoaminen myös painoversioksi.

Virvote käsikirja kiinnosti suomalaisia hyvin painettua, ja muutama on sen halunnut myös e-kirjana. Työkirjasarja herätti kovasti kyselyitä ja kiinnostusta, mutta silti tuntuu että e-kirja on vielä suurelle yleisölle oudompi tapa sisäistää asioita. Vai onko näin? Oletko jo tutustunut kirjasarjaan? Löydät sen tästä.

Itse luemme molempia, sekä painettuja kirjoja että sähköisiä. Sähköisissä painottuu tietopuolinen aihe ja painetuissa ehkä enemmän juonellinen kirja. Tätä puolustaa sekin, että juoneen jää pidemmäksi aikaa kiinni, eikä ruudun tuijottaminen pitkään ole hyväksi kenellekään. Tietokirjasta toisaalta pystyy hakemaan haluamansa asian nopeasti ja tekemään omia merkintöjä tallennettuaan teoksen jollekin lukuohjelmalle, esim Acrobat Readerille. Samoin sen tai osia siitä voi tulostaa jos haluaa tehdä tehtävät esimerkiksi suoraan sivulle.

Mielestämme siis e-kirja puoltaa paikkaansa, mutta miten on lukijoidemme laita, kuulisimme mielellämme ajatuksianne tästä lukuvalinnasta. Voitte laittaa meille viestiä tästä tai muistakin vireyden asioista info@virvote.fi osoitteeseen.

Anu ja Päivi