Mietin usein huonosti nukutun yön jälkeen, että miten ihmiset viitisivät olla väsyneitä. Eikä ne muista, että miltä vireys tuntuu. Se tuntuu levolliselta, kirkkaalta ja selkeältä. Kivuttomammalta ja rauhallisemmalta. Vireys tuntuu kehossa siinä, ettei mikään oikein tunnu niin pahalta kuin eilen ja siinä, että palautuu vaikka treenistä nopeammin. Päässä se tuntuu selkeinä ajatukisina, intona tehdä asioita, energiana ja hyvä mielenä.

Muistatko siis miltä vireys tuntuu? Kirjoita itsellesi ylös milloin olit viimeksi vireä ja miltä se tuntui. Jos et muista, niin ei se haittaa. Sen voi silti löytää uudestaan. Silloin voi kirjoittaa väsymyksen piirteet ylös. Vireys on kaikkea sitä mitä väsymys ei ole.

Mikä on ensimmäinen askeleesi kohti vireyttä? Se voisi olla:

  • mennä nukkumaan puoli tuntia aikaisemmin
  • lopettaa television tai tabletin tuijottamisen tuntia ennen nukkumaan menoa
  • ladata läppäriin, puhelimeen  ja pöytäkoneeseen luxeja rajoittava ohjelma: Linkki puhelimien rajoitusohjelmista kertovaan videoon tässä.

Mikä on oma ideasi?

Aloita tänään! Tee se pienimmästä mahdollisesta muutoksesta.

 

Anu