Usein pohditaan elämän tarkoitusta sekä onnellisuutta siihen liittyen. Entäpä jos sitä miettisi amerikkalaisen kirjailijan Leo Rostenin tavoin: “Elämän tarkoituksena ei ole olla onnellinen, vaan olla tärkeä, kunniallinen, hyödyllinen, antaa jokin syy sille, että on ylipäänsä elänyt.”

Mihin suuntaan sinun kompassisi näyttää vireyden tiellä?

Aloimme miettimään tätä silti oman onnellisuuden hetkien kautta: Molemmilla meillä onnellisuuteen liittyvät ihmissuhteiden lisäksi suuressa määrin luonto ja eläimet. Anulle yksi tärkeä osa onnellisuutta on noiden ohella liikkuminen ja oman kehon tuntemukset. Päiville lisäonnellisuutta antavat kirjoittaminen, lepo ja asioiden organisointi.

Samojen asioiden kautta haemme myös tarkoitusta elämäämme: Näemme työn, jota teemme tärkeänä, kunniallisena ja hyödyllisenä. Työmme kautta voimme palvella, antaa ja lisäksi vielä iloita yhteisistä tuloksista – niin omista kuin asiakkaittemmekin.

Haluatko syventää omaa pohdintaasi elämän tarkoituksesta? Jatkamme asian parissa helmikuun kk-kirjeessämme. Tästä pääset kk-kirjeen tilaajaksi, jos et jo ole.

Kiitollisena yhteistyöstämme ja asiakkaistamme

Anu & Päivi