Liikkuminen on kivaa, kun se on luontaista ja siihen liittyy ilo, rentous ja osaaminen. Lapsen liikkuminen on luonnollista ja hakee kokoajan vielä lisää osaamista ja oman ympäristön hallintaa. Aikuisenakin voi liikunnalla hassutella.

Liikkumisen iloa luonnossa hyppimällä

Kuva Elina Virkkunen

Mitä tulee nyt mieleen omasta liikkumisestasi? Tuliko ensimmäisenä ajatuksena esimerkiksi kaatumisen pelko, kun on liukasta vai ilo auringon paisteisesta raikkaasta ilmasta. Huomaa miten ajatuksillasi tuet tai estät liikkumaan lähtemistäsi.
Toki ulkona on nyt liukasta, mutta nykyään on liukuestekenkiä ja  lisäksi on niin paljon eri vaihtoehtoja sisäliikuntaan, ettei ulkoliikkuminen ole se ainoa vaihtoehto. Voi mennä salille, uimaan, vedettyyn tai omaehtoiseen liikuntaan ja kotonakin on valtaisa määrä eri mahdollisuuksia. Voi venytellä, voi nousta ja laskea portaita tai istua ja nousta ylös vuoronperään tuolilta ilman käsien apua. Yhtähyvin voi leikkiä lasten tai vaikka kissan kanssa takaa-ajoa tai vaikka kuljeskella yksikseen jalkoja eri tavoin nostellen ja käsiä heilutellen huoneesta toiseen. Mukaan vielä hymy tai nauru, niin energia ja ilo vie mennessään…

Vanhasta potkukelkasta voi saada ison ilon talvihangilla ja silloin myös vireys lisääntyy.

Liikkumisen iloa kevät auringossa – kuva Elina Virkkunen

Eli yleensä ne syyt väistää liikkuminen ovat tekosyitä, halua vain jäädä paikoilleen. Eihän siinäkään välillä mitään, paikallaan olollekin on aikansa,  mutta liikumalla nostaa heti omaa vireystasoaan monta tasoa. Kokeile vaikka!

Löydä ilo, leikki, rentous ja kas – huomaat nauttivasti liikkeestä. Tee se omalla tavallasi, yksin, lasten kanssa tai ryhmässä. Kunhan teet. Tee tunti tai viisi minuuttia, kunhan teet. Älä rajoita itseäsi, äläkä estä ajatuksillasi liikkumistasi. Ota tämä kevät liikkuen vastaan ja huomaat jaksavasi ja nauttivasi – se kaikki on itsessäsi jo, ota se käyttöön!!!

Terveisin Anu ja Päivi

Erilaisin tavoin pääsee vireyteen, kuinka monet jäljet näet tässä?

Myös liikkuminen on yksilöllistä – erilaisin askelin kohti hyvää kuntoa! – kuva Elina Virkkunen