Lomakausi on jo pitkällä ja joku on jo palaamassa tai palannut töihin kesälomaltaan. Silti näin lomakaudella tekee mieli muistuttaa irtiotosta työstä ja omasta tavanomaisesta arjesta, rutiineista tai kiireestä.

Työstä irtaantuminen on tämän päivän työtavoissa hankalampaa, kun jo etätyössä totutaan siihen, että ollaan tavoitettavissa, vaikka työskennellään kotona.

Mitä tapahtuisi, jos sulkisit työpuhelimen ja sähköpostin kokonaan lomasi ajaksi?

Miten sinä haluat irtaantua työstäsi? Mikä on sinun tapasi palautua parhaiten? Mitä pitää tapahtua, että ajatuksesi ovat erilaisia kuin arjessa?

Usein kuulee sanottavan, että voisipa vain olla. Lomalla voi kokeilla tuota totaalista vainolemista, ei tekemistä. Lomalla voi kokeilla myös fyysistä jatkuvaa rasitetta. Mitä vain, joka eroaa omasta arjesta. Kun aivot saavat erilaisia impulsseja kuin normaalisti, koko elämä tuntuu laajemmalta ja siksi erilainen tekeminen antaa energiaa ja intoa palata taas omaan arkeenkin.

Koska haluamme olla sitä, mitä opetamme, jätämme heinäkuun kk-kirjeen väliin. Muutenkin työn tekeminen on tauolla, vaikka jokainen meistä nauttii omasta työstään.

Työstä irtaannuttavaa kesää ja lomaa kaikille. Nukkukaa hyvin ja nauttikaa raikkaasta ravinnosta, itselle sopivasta liikunnasta sekä mielenrauhasta.

Blogeja syntyy heinäkuullekin, joten voit seurata ajatuksiamme myös silloin, kun sinulla on ehkä aikaa lukea enemmän.

Leena

Ps. Jos lomallasi haluat aloittaa muuttamaan toimintamallejasi energisimmiksi, saat tukea aloittamiseen helpoilta ja edullisilta verkkokursseiltamme. Käy tutustumassa.