Kesäloma on ihanaa aikaa – LOMAILLA. Mitä loma pitää siäsllään sinulle? Jos olet tyypillinen suomalainen keski-ikäinen nainen, käyt mökillä, grillaat, juot viiniä, syöt suklaata ja mansikoita kermavaahdolla, saunot ja ehkä erehdyt marjametsään. Opistojen jumpat ovat tauolla ja kuntosalille ei huvita mennä, koska sisäliikunta ei nyt vaan sovi kesälomaan. Miten siis liikut? Vai oletko  KOKO kesän liikkumatta, koska on LOMA ja koska on KESÄ?

Jos liikut kesälläkin, voit lopettaa lukemisen, mutta jos kuulut siihen porukkan, joka lomailee myös liikunnasta, niin jatka lukemista. Nyt mulle on aivan sama millä tavalla liikut lomalla, kunhan liikut. Juokse vaikka kaikki maailman taidenäyttelyt tai historialliset kohteet tai tee HIIT-treenejä. Ihan mitä vaan, kunhan liikut.

Koska talvemme on niin pitkä ja nykyään vaan pimeä ja ärsyttävä, niin ymmärrän hyvin miksei sisällä liikkuminen ehkä kiinnosta kesällä ja ulkona liikkuminen talvella. Ota siis kesästä kaikki irti myös liikunnan suhteen:

  1. Mene metsään! Marjaan, lenkille, sieneen, pyöräilemään ihan mitä vaan. Kunhan menet. 45 minsaa luonnossa (metsässä) antaa jo merkittäviä terveysvaikuksia sanovat tutkimukset.
  2. Ui! Suomi on järvien, lampien ja lammikoiden maa. Siis ui.
  3. Souda! Kompaan tota edellistä.
  4. Kävele kaupungilla ja ihan missä vaan. Yksin tai yhdessä.
  5. Leiki lasten kanssa ulkona.
  6. Tee puutarhatöitä kuin viimeistä päivää. Anna hien lentää.
  7. Kokeile jotain uutta lajia, vaikka suppailua.
  8. Haasta kaveri polkujuoksutapahtumaan tai johonkin muuhun liikuntatapahtumaan.
  9. Tee pyöräretkiä tai vaellusretkiä.
  10. Älä olen rajallinen. On paljon asioita, mitä voi tehdä ilman, että on langanlaiha, 20-vuotias, notkea kuin spagetti, luontainen lahjakkuus tai rikas kuin kroisos. Pääasia on, että teet!

Ensin voit vastat tohon alle, että oliko tästä sulle mitään hyötyä? Mistä haluaisit, että kirjoitan seuraavaksi? Tai ihan miten vaan liikut itse kesällä?

Ja nyt sitten vaan liikkumaan!

Anu

PS: Tsekkaa meidän liikuntaa auttavat tuotteemme täältä. Myös PT-palvelut ovat saatavilla kauttamme.