Sanojen merkitys

Painonhallintakursseilla on jännittävää kuunnella ihmisten esittelyjä ja ensimmäisiä sanoja. Minä haluaisin, minä haluan ja minä olen päättänyt antavat aivan erilaisen kuvan siitä mihin ihminen on menossa. Haluaminen tai vielä vähemmän haluaisin ei yleensä johda riittäviin tekoihin. Kun ihminen on päättänyt, tekoja yleensä alkaa tapahtumaan.

Mieti siis mitä sanoja käytät kun puhut omista tavoitteistasi ja unelmistasi sekä itsestäsi. Ne sanat muokkaavat sinun käyttäytymistäsi ja tunnetiloja.

Ajattelusta tekoihin

Sanat mitä puhut ulos kertoo siitä mitä ajattelet. Kuitenkin ajattelu on paljon laajempaa kuin se mitä puhut muille tai itsellesi. Jotkut ajatuksemme ovat niin yksityisiä ja häpeällisiä, ettei niitä halua kenellekään paljastaa. Ensimmäinen asia on antaa itselleen lupa kaikkien ajatutusten tulla. Jos sanon, älä ajattele yksisarvisia, niin mitä mieleesi putkahtaa. Jos siis koitat kielloilla muuttaa omaa ajatteluasi se yleensä vaan lisää kielletyn asian ajattelua. Anna siis kaikkien ajatusten tulla. Kaikki on sallittua. Kun ajatus tulee, voit itse päättää haluatko pitää ajatuksen vai et. Jos haitallinen ajatus tulee ja tunnistat sen, niin annat sen vain mennä. Toinen ajatus on jo kuitenkin tulossa heti sen perässä.

Sen jälkeen voi alkaa käyttää vahvistuksia. Eli koittaa muokata ajatuksiaan tai toistaa jotain tiettyä myönteistä lausetta mielessään silloin kun haluaa muuttaa mielentilaansa. Kun pääset parempaan mielentilaan, on helpompi aloittaa toiminta.

Teoilla pääsee perille

Kun sanat ja ajatukset ovat tiedostettu, on hyvä myöntää itselleen, että pelkällä ajatusten muuttamisella ja puhumisella ei pääse perille. Tarvitaan tekoja. Monet gurut neuvoat tekemään yhden tai kaksi asiaa joka päivä. Minä vielä lisäisin, että aloita niistä pienimmistä mahdollisista teoista. Ne ovat heti mahdollisia, ne eivät vie paljon aikaa ja ne eivät vaadi suuria ponnisteluja.

Mieti siis pienimmät mahdolliset teot ja valitse niistä mukavimmat. Aloita niistä. Kun ne sujuvat toista. Kun onnistumisia on saatu riittävästi aikaiseksi, niin voi olla, että ne isommatkin teot alkavat tuntua mahdollisimmilta. Ja vaikka eivät alkaisi, niin silti voi pieniä tekoja aina löytää lisää ja niiden yhteisvaikutuksella päästä vaikka kuinka suuriin tuloksiin.

Tsemppiä!

Anu