Pakkaset paukkuu ja ulkona on maisema kuin Akseli Gallen-Kallelan maalauksessa. Moni miettii miten liikkua kun on liian kylmä. Tässä muutamia ajatuksia siitä, miten voisi helposti lähteä liikkumaan myös kovilla pakkasilla.

  1. Vilukissa voi valita sisäliikunnan. Valikoimaa riittää nykyään ja jokaisella varmasti löytyy jotain tilapäistä sisäliikuntaa siksi aikaa kun ulkona on kylmä. Perinteisesti liikutaan tietysti uimahalliella, saleilla ja pelikentillä. Näiden rinnalla on nykyään paljon eri vaihtoehtoja esim ilma-akrobatiaa, yleisurheiluhalleja, monenlaisia tanssitunteja, joogaa, pilatesta.
  2. Pukeutuminen on A ja O. Ulkona oleminen on usein pelkästään vaatekysymys. Toki 20 asteen pakkasella ei ole järkeä olla koko päivää ulkona. Hanki siis kunnolliset vaatteet. Kerrokset ja kunnon kengät sekä päähineet ja käsineet. Näitä saa esim Facebookin kirppiksiltä myös käytettynä, jos rahat ovat vähissä.
  3. Sopiva tahti. Mitä kovempi pakkanen sitä vähemmän hengästymistä. Eli jos olet tottunut juoksemaan, niin super kovilla pakkasilla kannattaa ehkä vähän hidastaa tahtia. Varsinkin astmasta kärsivät huomaavat ilman kylmenemisen hengityksen vaikeutumisena.
  4. Kaveri! Jos on jo sopinut jonkun kanssa lähteävänsä liikkumaan, niin siitä on vaikeampi kieltäytyä.

Itselläni pyörii Lopella metsän keskellä bootcamp kesät talvet. Meillä eri ole säävarausta. Kuitenkin tietyt tyypit tulevat aina nauttimaan metsän hiljaisuudesta. Ja aina, oli sää mikä tahansa, ulkona on kiva treenata. Sää ei siis ole este. Pitää vain olla yllä olevat asiat kunnossa. Meillä bootcampillä toteutuvat kohdat 2-4.

Ihania aurinkoisia säitä toivottelee,

Anu