Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka paljon asioista, jotka kuvittelemme ympärillemme, tapahtuukin vain omassa päässä ja mielikuvituksessa?

”Tiedämme” usein, mitä muut ihmiset ajattelevat meistä, kuitenkaan kysymättä asiaa. ”Näemme” kaiken, kuitenkin keskittyessämme näkemään, näemme vain sen, mihin uskomme ja mitä odotamme. Kun juttelemme toisen ihmisen kanssa jostain tapahtumasta, huomaamme usein, että olemme nähneet ihan eri asioita. ”Kuuntelemme” toista ihmistä ja kuitenkin mietimme hänen vielä puhuessaan jo vasta-argumentteja tai omia kokemuksiamme, joita haluamme hänelle jakaa. Ulkona kuljemme ajatuksissamme, emmekä kuule lintujen laulua, meren kohinaa, lehtien suhinaa, joen solinaa, kenkien kopinaa tai muuta, johon huomiomme ei ole kiinnittynyt.

Aurinko paistaa, kevät tulee tohinalla ja silti oma mielenmaisemamme saattaa olla huolia täynnä, harmaa ja pelokas.

Kevät ja hyvä mieli

Huomaatko kevään merkit?

Koska tuo kaikki on todennäköisesti vain mielikuvituksena korvien välissä, kokeile muuttaa tuota mielenmaisemaa. Mitään pahaa ei pääse tapahtumaan, vaikka lakkaat huolehtimasta. Se ei vähennä rakkauttasi läheisiäsi, lapsia, puolisoa tai vanhempia kohtaan, päinvastoin. Kokeile ja huomaat, että huolen tilalle kasvaa luottamus, rakkaus ja rauha.

Niitähän me kaikki haluamme. Vain pelko estää heittäytymästä tuonne mielenmaisemaan. Kokeile, uskallatko sinä?

Ihanaa kevättä, se on täällä!

Toivottelee Leena