Oletko yrittänyt muuttaa omaa toimintaasi ja huomannut, että helposti palaat vanhaan toimintamalliin?

Tietoisen mielen ohjaama toiminta ja sen muuttaminen

Silloin kun toiminnan ohjaus tulee tietoisesti mielestä, uuden toiminnan tiivis harjoittelu tuo tuloksen ja muuttuu harjoittelun avulla uudeksi rutiiniksi. Töitähän se vaatii; pitkäjännitteisyyttä, itsekuriakin joskus ja muistuttamista usein.

mieli

Tiedostamaton mieli on voimakkaampi kuin tiedostava mieli. Siksi sitä on hyvä oppia tuntemaan.

Tiedostamattoman mielen ohjaama toiminta ja sen muuttaminen

Jos olet muuttamassa jotain toimintaa, jonka ohjaus tulee alitajunnasta, on muutos vähän monimutkaisempi toteuttaa. Monimutkaisempi sen tähden, että alitajunta on oppinut uskomuksia, jotka saattavat estää uudenlaisen toiminnan.

Uskomusten tutkiminen

Uskomusten tutkiminen vaatii syvällisempää tutustumista itseen ja oman mielen ohjaukseen. Oma päivittäinen toiminta on usein niin itsestään selvää ja oikealta tuntuvaa, ettei olekaan helppoa kyseenalaistaa sitä, miksi toimii niin kuin toimii. Taustalla ohjauksessa voivat toimia muutosta estävinä esimerkiksi sellaiset uskomukset kuin: olen riittämätön, olen arvoton, en osaa, en opi, on hallittava asiat ja elämä tms.

Tällaiset uskomukset tulevat vastaan ihan yksinkertaisilta tuntuvissakin muutoksissa. Jos haluaisit olla vaikkapa liikunnallinen, mutta et millään saa sitä muutosta aikaan, tutki vähän omaa ajatteluasi. Mieti, mitä liikunnallisuus tarkoittaa sinulle. Listaa asioita, joita tulee mieleesi (esimerkiksi: pyöräilen kaikki lyhyet matkat, käyn kuntosalilla säännöllisesti, juoksen lenkkejä tms). Tutki sen jälkeen listaasi ja kysy jokaisen asian kohdalta, miten minä toteuttaisin tätä. Silloin saattaa mieleesi nousta niitä esteitä asettavia uskomuksia, jotka sinua ohjaavat olemaan olematta liikunnallinen.

Uskomuksen muuttaminen

Näin voit oivaltaa esteitäsi oman ajattelusi maailmasta. Kun sellaisia löydät, ryhdy ensin muuttamaan tuota sinulle epäedullista uskomusmaailmaasi ennen kuin alat pakottamaan itseäsi toiminnan muutokseen, joka ilman uskomuksen muuttamista todennäköisesti epäonnistuu.

Ihan ensimmäiseksi kyseenalaista oma uskomuksesi. Mieti aidosti, onko se aina totta. Pohdi myös, mitä olisit ilman tuota uskomusta, joka saa sinut reagoimaan jollain tavalla.

Ryhdy sen jälkeen muuttamaan omaa ohjelmointiasi. Opettele hengittämään syvään ja rauhoittumaan sekä rentoutumaan. Tässä rennossa tilassa ala opettamaan mielellesi uudenlaista ajattelua. Sano mielessäsi se, mitä haluat opettaa itsellesi: olen arvokas, olen riittävä, luotan elämään ja ihmisiin, olen hyvä oppimaan tai mitä hyvänsä sitten haluatkin mielellesi opettaa.

Anna tälle meditaatiolle aikaa niin paljon, että aidosti uskot sen, mitä sanot.

mieli

Kun valjastat molemmat mielesi käyttöösi, voit kulkea mihin haluat.

Kun olet saanut alitajuntasi uudelleenohjelmoitua, maailma on avoin monessa muussakin asiassa kuin siinä, jonka takia lähdit liikkeelle.

Onnea uudelleenohjelmoinnin matkallesi! Se on yksinkertaista, mutta ei aina niin helppoa.

Lämpimin terveisin Leena

Voit helpottaa liikkeellelähtöäsi esimerkiksi vapaudu väsymyksestä mielen verkkokurssin avulla. Pääset tutustumaan siihen tästä.