Kun puhutaan mielestä, se ikään kuin irrotetaan ihmisestä erilliseksi toimijaksi. Mitä MIELTÄ sinä olet? Tuliko sinulle paha MIELI tuosta asiasta? Oletko hyvällä MIELELLÄ? Hallitsetko MIELESI?

Mikä ihmeen olio tuo MIELI oikein on? Yksinkertaisesti voisi ajatella, että mieli syntyy ajatuksista, jotka synnyttävät tunteen. Mieli voisi olla siis ajatusten ja niiden synnyttämän tunteen yhteenliittymä.

Kun puhutaan mielenhallinnasta, se voisi tarkoittaa tietoista ajatusten hallintaa ja kun ajatuksiaan jollain tavalla hallitsee, pystyy hallitsemaan myös niiden synnyttämiä tunteita.

Hyvä mieli

Kun ajattelee myönteisiä ja miellyttäviä ajatuksia, syntyy hyvä mieli. Nuo ajatukset voivat saada alkunsa jostain itsen ulkopuolella olevasta tapahtumasta, jonka aistit välittävät itselle. Ajatukset voivat syntyä myös muistoista eli menneestä. Niitä voi synnyttää myös tulevaisuuden hyvät odotukset.

Paha mieli

Kun negatiiviset ajatukset saavat vallan, ne synnyttävät epämiellyttäviä tunteita. Joskus nuo tunteet jäävät pyörimään paikalleen ja koko elämä maistuu tylsältä. Tämä on tuttua varmaan lähes jokaiselle.

Missä se ajatus oikein sijaitsee?

Tutkimuksessa on löydetty sydämestä aivosolujen tyyppisiä soluja, joiden ryhmää kutsutaan sydämessä oleviksi pikkuaivoiksi. Ne ovat itsenäisiä ja osaavat kommunikoida aivojen vastaavien solujen kanssa. Tämä tarkoittaa, että voimme oikeasti ajatella sydämellämme.

Nopea keino mielenrauhaan (Gregg Braden)

Tuota tietoa hyväksikäyttäen ja ymmärtäen, kokeile seuraavaa:

  1. Pistä kätesi sydämellesi (jolloin keskityt siihen, mitä kosketat)
  2. Hidasta hengitystäsi sen verran kuin sinusta tuntuu hyvältä (tämä viestii kehollesi, että olet turvassa)
  3. Tunne arvostusta, huolenpitoa, myötätuntoa ja kiitollisuutta (tunne jokaista tunnetta erikseen tai hae niiden sekoitus)
  4. Viivy tässä hengitellen hitaasti niin pitkään kuin haluat

Tätä ovat tehneet jo vuosituhansia sitten itämaiset munkit ja saavuttaneet mielenrauhan. Kokeile, mitä tämä saa sinussa aikaan. Mikäli huomaat hyviä vaikutuksia, tee tästä itsellesi rutiini, jota voit toistaa vaikkapa aamuisin. Tämä on yksinkertaista, helppoa, eikä vie paljon aikaa.

Mielenrauhaa kesäsi keskelle

toivoo Leena

Ps. Jos haluat apua ja tukea mielesi kesyttämiseen, pääset hyvin alkuun verkkokurssimme avulla. Tästä pääset tutustumaan lisää.