Veden juominen on tärkeää oli helle tai ei. Nestehukkaa ilmenee usein, kun juominen unohtuu. Ensioireita ovat mm huimaus, keskittymiskyvyttömyys, väsymys, voimattomuus, virtsan vahva väri ja jano. Vaikeamman nestehukan oireita ovat mm sydämen tiheä lyöntisyys, matala verenpaine, päänsärky, ärtymys, sekavuus, hikoilemattomuus, kuiva iho ja kuume. Pahimmillaan helteillä ihmisiä menehtyy nestehukan ansiosta.

Helpoin tapa seurata omaa nesteytystä on seurata oman virtsan väriä ja vessassa käyntien tiheyttä. Sopiva väri virtsalle on haalea keltainen. Jos virtsa on voimakkaasti keltaista, olet jo nestehukassa. Jos normaalisti käyt kahdeksan kertaa päivässä vessassa ja nyt yhtäkkiä käyt vain kaksi, niin on syytä juoda.

Helppo urheilujuoman ohje nestetasapainon palauttamiseen. (ei kyllä maistu kovin hyvältä… =))

  • 1,5 l pullo
  • 1 rkl suolaa
  • 1,0 l vettä
  • 0,5 l appelsiinimehua

Nyt juomaan siitä! VETTÄ!

Anu