Syksyn tullessa liikunnan merkitys korostuu, jos mietitään vireyttä ja väsymystä. Iltojen pimentyessä sisäiset kellomme tarvitsevat tahdistusta enemmän kuin kesällä. Ja liikunta on yksi hyvä tahdistaja.

Jooga purkaa stressiä

Aamuvirkuille

Aamulla liikkuminen pitää aamuväsymyksen poissa ja on helppoa hommaa. Se myös tukee oman rytmin säilyttämistä kiireen keskellä. Parhaimmat voimatasot saat kun treenaat 16-18 välillä. Liian myöhään treenaaminen puolestaan voi viivästyttää syvän unen jaksoa. Illalla ennen nukkumaan menoa tehty venyttely, rentoutus ja mietiskelyharjoittelu edistävät unen laatua.

Iltavirkuille

Älä lähde aamulla huhkimaan, ellei sinulla oikeasti ole riittävästi aikaa nukkua siihen asti mikä on sinulle hyväksi. Aikaisin aamulla treenaaminen voi olla liian suuri rasitus sydämelle. Jooga ja meditaatio voivat sopia aamuun, mutta kuuntele omaa kehoasi myös näissä. Voimatasot treenaantuvat parhaiten välillä 18-20. Vältä kuitenkin liian kovaa treeniä ennen nukkumaan menoa, koska iltavirkut heräävät siitä liikaa ja nukahtaminen viivästyy. Rentoutusharjoutkset ennen nukkumaan menoa sopivat iltavirkuille erinomaisesti.

Liikunta voi olla laatuaikaa lapsen kanssa!

Välityypeille =)

Kuuntele kehoasi, mikä sopii sinulle parhaiten. Tee oma aikataulusi yhdistellen noista ylemmistä. Toimi väsymystilan mukaan.

Olit sitten mikä tyyppi tahansa. Kaikista tärkeintä väsymyksen ehkäisyssä on hyvän kunnon ylläpito säännöllisellä liikkumisella. Teit siis mitä tahansa, niin tee siitä sännöllistä.

Anu