Näin kesällä, kun aurinko paistaa enemmän tai vähemmän ihanasti on syytä kiinnittää huomiota siihen, että saa tarpeeksi valoa iholleen D-vitamiinin muodostusta varten. D-vitamiini on meille tärkeä vitamiini, jolla on merkittävä osa luuston hyvinvoinnissa, puolustuskyvyn ylläpidossa ja monissa muissa tehtävissä. Suomalaisista lähes jokaisella on puutetta tästä vitamiinista viimeistään pimeinä kuukausina tammi- ja helmikuussa.

Siksi nyt kesällä on syytä ‘ottaa aurinkoa’ sen verran, että iho pääsee muodostamaan D-vitamiinia riittävästi. Tähän riittää noin 15-30 minuutin auringossa oleskelu. Mitä suurempi ihopinta-ala altistuu, sitä lyhyempi on aika, jota auringossa tarvitsee viettää. Muista, että auringossa paahtumisella on myös huonoja puolia. Ihon palaminen edistää syövän kehittymistä.

Nyrkkisääntönä voisi olla, että kesäkuukausina pyörii ulkona sen puolisen tuntia ja syksyllä aloittaa D-vitamiinivalmisteen käytön hyvissä ajoin. Jos on huoli omista arvoistaan, ne voi aina mittauttaa. Tärkeintä on kuitenkin syödä lisää talven yli, jotta vajetta ei pääse tulemaan.

Lue lisää ravinnon ja vireyden yhteydestä Ravinto työkirjastamme!

Ihanaa heinäkuun loppua kaikille!

Anu

Vireyttä

Energia