Virvote työkirja – Ravinto e-kirja

10.00 

Haetko vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin: Paljonko energiaa tarvitsen,  miten tukisin omaa terveyttäni ja jaksamistani ruokavaliolla?

– Ravinnon työkirja antaa tietoa ja vastauksia näihin kysymyksiin. Kun ymmärryksesi ravinnosta ja sen vaikutuksesta lisääntyy, saat teksteihin kuuluvilla tehtävillä apua ja innostusta siirtää saamasi tieto myös käytäntöön. Näkökulman muutos syömiseen ja omaan ruokavalioosi helpottaa muutosto kohti parempaa ravitsemustilaa. Itsellesi sopivan ruokavalion löydettyäsi voimaannut ottamaan seuraavia askeleita kohti kokonaisvaltaista vireytymistä. Tutustu sisältöön lisää alta.

Kuvaus

Virvote työkirja – Ravinto e-kirja

Ravinto e-kirja kuuluu suosittuun Virvote kirjasarjaan. Tässä kirjassa pureudutaan erityisesti omanalaisen ruokavaluon rakentamiseen ja siihen miten juuri sinä voisit syödä terveellisemmin. Tämä soveltuu erityisesti sinulle, joka haluat tietää mitä suosituksia nykyään noudatetaan ja miten koostaa omasta ruokavaliostaan parempi pienin muutoksin. Ravinnon työkirjan avulla pyrimme auttamaan sinua tunnistamaan omia ongelmakohtiasi syömisessä ja suhteessa ruokaan sekä löytämään itsellesi sopivia keinoja parantaa ruokavaliotasi mahdollisimman pienin muutoksin.

Kirja noudattaa samaa viiden kohdan periaatetta kuin alkuperäinen Virvote kirja eli kirja on jaoteltu viiten osioon, joissa kussakin on viisi syventävää tehtävää. Olemme paneutuneet erityisesti siihen, että aktivoimme sinua muuttamaan omaa elämääsi tehtävien avulla. Tehtävät ovat monipuolisia ja varmasti avaavat silmiä uusille suunnille sekä luovat pohjaa pysyvälle muutokselle.

Olemme varmoja, että sinulla on jo kaikki se tieto omaan hyvään ruokavalioosi minkä tarvitset. Kirjan lukemisen ja tehtävien tekemisen jälkeen voit arvostaa omaa osaamistasi syömiseen liittyen entistä enemmän, ymmärrät miten tärkeää on kuunnella kehosi viestejä ja löydät syömiseesi vaikuttavia asioita jhelpommin sekä jaksat paremmin. Tällöin voit ottaa käyttöön itsessäsi olevan tiedon kohti parempaa ravitsemusta.

Kirjan ostettuasi liitämme sinut myös facebook-ryhmään, jossa voit saada vertaistukea sekä kysellä mieltäsi askarruttavista asioista sekä Anulta että Päiviltä. Näin et jää yksin muutoksesi kanssa, vaan tuemme sinua niin hyvin kuin mahdollista.

 

Ravinnon työkirjan sisällysluettelo on seuraava:

 

 

Esipuhe

Johdanto

1 Energia

Energia on pysyvää

Energiatasapaino – nuoralla tanssia?

Energiantarpeen ja -kulutuksen perusta

Energiantarpeen ja -kulutuksen itsesäädeltävyys

Energian määrä – tavoitteena painonpudotus tai nostaminen?

2 Rytmi

Rutiineista selkeyttä

Sopiva ateriaväli

Hyvä rytmi pitää verensokerin tasaisena

Ateriarytmin yksilöllisyys

Vuorokausirytmi / vuorotyö ja syöminen

3 Vesi

Vesi on elämän ehto

Veden jakautuminen kehon eri osiin

Veden tehtävät elimistössä

Kuinka paljon on sopivasti?

Päänsärkyä veden puutteesta!

4 Laatu

Laatu on tärkein tekijä ruokavaliossa

Hiilihydraattien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota

Proteiinin saanti ruokavaliosta on välttämätöntä

Hyvät ja huonot rasvat?

Kunnon ruokaa – Laadukasta ruokaa ei voi korvata lisäaineilla

5 Vastustuskyky

Perusruokavalio kuntoon!

Terve suolisto, terve keho

Ravintoainetiheää ruokaa!

Hyvää rasvaa!

Proteiineista voimaa ja vastustuskykyä!

Kirjan on kirjoittanut Anu Kosonen ja Päivi Saarijärvi. Anu Kosonen on ravitsemusasiantuntija, personal trainer ja elämän taiteilija, joka ohjaa ihmisiä työssään parempaan jaksamiseen ja terveyteen. Päivi Saarijärvi on FRM-ohjaaja ja unen puolestapuhuja. Päiviltä on ilmestyt yhteisen Virvote-kirjasarjamme  lisäksi myös Väsymys työelämässä – riskit ja hallinta kirja.

Virvote työkirjasarjaan kuuluvat Ravinnon lisäksi Mielen, Unen, Liikunnan ja Työn työkirjat. Paneutumalla yhteen tai kaikkiin työkirjoihin voit nostaa oman vireytesi ihan uudelle tasolle.

Tämän Virvote-työkirjan saat nyt vain kympillä!

Tilattuasi ja maksettuasi Ravinnon työkirjan saat kirjan sähköpostiisi pdf – tiedostona. Saatuasi pdf:n voit ladata sen kolme kertaa seuraavan 20 päivän aikana.

Lisäksi halutessasi liitämme sinut facebook- ryhmään, jossa voit kysellä kirjan tehtävistä, vireydestä tai kommentoida kirjasta heränneitä ajatuksia. Pääset mukaan ryhmään laittamalla viestiä info@virvote.fi sähköpostiin.

Jos et ole kirjaan tyytyväinen, lupaamme 100 % rahat takaisin.

Jos luettuasi ja tehtävät tehtyäsi tunnet, että et saanut kirjasta lainkaan uutta pontta vireyteesi, ilmoita se meille. Saatuamme viestisi ja erityisesti  oman ehdotuksesi kirjan parantamiseksi palautamme sinulle kirjan hinnan kokonaisuudessaan takaisin.

Huomaathan, että palvelumme on tarkoitettu hyvinvoinnin ja jaksamisen tukemiseen ei suoranaiseen sairauksien hoitoon. Jos epäilet sairastavasi jotain, käänny lääkärin tai terapeutin puoleen. Jos jo sairastat jotain ja teet muutoksia ohjeidemme mukaan, neuvottele hoitovastuuhenkilösi kanssa muutoksien sopivuudesta. Tarvittaessa myös me ohjaamme jatkohoitoihin, jos koemme siihen tarvetta. 

Saatat myös pitää...