Ihminen tarvitsee unta voidakseen hyvin. Tiedämme, että unen tarkoitus on palauttaa kehoa. Unen aikana esimerkiksi beeta-amyloidia poistetaan aivoista. Beeta-amyloidi on aivojen aineenvaihduntatuote, joka kertyessään aivoihin altistaa Alzheimerin taudille. Ja tämä on vain yksi esimerkki unen monista edullisista vaikutuksista. 

Päiväunet

Miksi sitten niin moni nukkuu liian vähän? Ohjauksissa olen huomannut, että syitä on lukuisia: pienet lapset, pelaaminen tietokoneella tai älylaitteella, kivut, astma, uniapnea, lemmikit, televisio, puolison kanssa ajan viettäminen, oma aikaa… Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Unesta on myös helppo tinkiä, koska se on vain sinun omaa aikaasi. Kukaan ei vaadi, että nukut kahdeksan tuntia. Kukaan ei sakota, jos et nuku kahdeksaa tuntia. kukaan ei vahdi, oletko vireä vai et. Monet asiat tuntuvat menevän tärkeysjärjestyksessä unen edelle.

Mitä, jos uni onkin juuri se asia, joka estää sinua saamasta sitä unelmien vartaloa tai työpaikkaa? Jokainen urheilija ymmärtää, että lepo ja uni on yhtä tärkeää kuin treenikin. Jokaisen, joka haluaa muokata omaa vartaloaan, tulee myös ymmärtää tämä. Ja jokaisen, joka haluaa olla huippu jollain alalla, tulee se myös ymmärtää, koska unen aikana lihakset kasvavat, aivot järjestävät opittua, muistia järjestellään ja siivotaan jne.

Unesta ei siis tingitä! Halutessasi pureutua lisää unen parantamiseen voit vaikka lukea Unen työkirjan tai osallistua univalmennukseen.

Kauniita unia! Anu