Virvote työkirja – Uni e-kirja

10.00 

Haetko vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin: Paljonko unta tarvitsen,  miksi väsyttää näin tai miksi nukuin niin huonosti?

– Unen työkirja antaa tietoa ja vastauksia näihin kysymyksiin. Kun ymmärryksesi unesta ja sen merkityksestä lisääntyy, saat teksteihin kuuluvilla tehtävillä apua ja innostusta siirtää saamasi tieto myös käytäntöön. Näkökulman muutos uneen ja nukkumiseen helpottaa uneen pääsyäsi ja unenaikaista palautumistasi. Itsellesi sopivan unirytmin löydettyäsi voimaannut ottamaan seuraavia askeleita kohti kokonaisvaltaista vireytymistä.

Tutustu sisältöön lisää alta.

Kuvaus

Virvote työkirja – Uni e-kirja

Uni e-kirja kuuluu suosittuun Virvote kirjasarjaan. Tässä kirjassa pureudutaan erityisesti unen ja väsymyksen haasteisiin, unen arvostukseen ja oman vuorokausirytmin löytämiseen. Tämä soveltuu erityisesti sinulle, joka haluat tietää lisää unen taustoista, rakenteista ja mahdollisuuksista. Unen työkirjan avulla pyrimme auttamaan sinua tunnistamaan oman uni-/valverytmisi ja löytämään keinoja parempaan uneen.

Kirja noudattaa samaa viiden kohdan periaatetta kuin alkuperäinen Virvote kirja eli kirja on jaoteltu viiten osioon, joissa kussakin on viisi syventävää tehtävää. Olemme paneutuneet erityisesti siihen, että aktivoimme sinua muuttamaan omaa elämääsi tehtävien avulla. Tehtävät ovat monipuolisia ja varmasti avaavat silmiä uusille suunnille sekä luovat pohjaa pysyvälle muutokselle.

Olemme varmoja, että sinulla on jo kaikki se tieto omaan uneesi minkä tarvitset. Kirjan lukemisen ja tehtävien tekemisen jälkeen arvostat untasi entistä enemmän, ymmärrät vireyteesi ja uneesi vaikuttavia asioita ja jaksat paremmin. Tällöin voit ottaa käyttöön itsessäsi olevan tiedon kohti parempaa unta.

Kirjan ostettuasi liitämme sinut myös facebook-ryhmään, jossa voit saada vertaistukea sekä kysellä mieltäsi askarruttavista asioista sekä Anulta että Päiviltä. Näin et jää yksin muutoksesi kanssa, vaan tuemme sinua niin hyvin kuin mahdollista.

 

Unen työkirjan sisällysluettelo on seuraava:

 

Esipuhe

Johdanto

 

1 Vuorokausirytmi

Biologinen kello

Valosta voimaa!

Oma unirytmisi

Rytmistä vireyttä

Aineenvaihdunnan rytmi

2 Unen ehdot

Unen rakenne

Rauhallista unta

Uni on pimeän ystävä

Ylistys sängylle

Lämpötilan vaikutus

3 Unen ja vireyden aineksia

Melatoniini – unen hormoni

Serotoniini – mielen vaikuttaja

Adenosiini – unen tuoja

Kasvuhormoni – kehon uudistaja

Kortisoli – vireyden hormoni

4 Vireyden voimatekijöitä

Kirkasta valoa ja vireyttä

Säännöllisyyttä elämään

Ravinto, uni ja vireys

Liikunta ja vireys

Tehovireyttä päivään!

5 Väsymyksen riskit

Tunnista ja tunnusta väsymys!

Väsymys ja terveys

Väsymys näkyy vyötäröllä

Väsyneenä altistut tapaturmille

Väsymys ja vuorovaikutus

Kirjan on kirjoittanut Anu Kosonen ja Päivi Saarijärvi. Anu Kosonen on ravitsemusasiantuntija, personal trainer ja elämän taiteilija, joka ohjaa ihmisiä työssään parempaan jaksamiseen ja terveyteen. Päivi Saarijärvi on FRM-ohjaaja ja unen puolestapuhuja. Päiviltä on ilmestyt yhteisen Virvote-kirjasarjamme  lisäksi myös Väsymys työelämässä – riskit ja hallinta kirja.

Virvote työkirjasarjaan kuuluvat Unen lisäksi Mielen, Ravinnon, Liikunnan ja Työn työkirjat. Paneutumalla yhteen tai kaikkiin työkirjoihin voit nostaa oman vireytesi ihan uudelle tasolle.

Tämän Virvote-työkirjan saat hintaan 10 €

Tilattuasi ja maksettuasi Unen työkirjan saat kirjan sähköpostiisi pdf – tiedostona. Saatuasi pdf:n voit ladata sen kolme kertaa seuraavan 20 päivän aikana.

Lisäksi halutessasi liitämme sinut facebook- ryhmään, jossa voit kysellä kirjan tehtävistä, vireydestä tai kommentoida kirjasta heränneitä ajatuksia. Pääset mukaan ryhmään laittamalla viestiä info@virvote.fi sähköpostiin.

Jos et ole kirjaan tyytyväinen, lupaamme 100 % rahat takaisin.

Jos luettuasi ja tehtävät tehtyäsi tunnet, että et saanut kirjasta lainkaan uutta pontta vireyteesi, ilmoita se meille. Saatuamme viestisi ja erityisesti  oman ehdotuksesi kirjan parantamiseksi palautamme sinulle kirjan hinnan kokonaisuudessaan takaisin.

Huomaathan, että palvelumme on tarkoitettu hyvinvoinnin ja jaksamisen tukemiseen ei suoranaiseen sairauksien hoitoon. Jos epäilet sairastavasi jotain, käänny lääkärin tai terapeutin puoleen. Jos jo sairastat jotain ja teet muutoksia ohjeidemme mukaan, neuvottele hoitovastuuhenkilösi kanssa muutoksien sopivuudesta. Tarvittaessa myös me ohjaamme jatkohoitoihin, jos koemme siihen tarvetta. 

Saatat myös pitää...