Jouluna on hyvä ottaa iisisti. Seuraavan kuuden kohdan avulla  selviät hienosti joulun syömingeistä ja pari viimeistä antaa vielä lisäpuhtia joulunaikaan. Ole hyvä ja nauti joulustasi:

 

  1. Pidä kiinni rytmistä.

 

  1. 24.-25.12. voi syödä ihan mitä vaan kunhan pysyy rytmissä

 

  1. Välipäivinä syö normaalisti. EI SIIS konvehteja, pipareita, joulutorttuja, kuivakakkua… you got it 🙂

 

  1. Uutena vuotena on seuraava uusi herkkupäivä ja sen jälkeen taas paluu normaaliin. Kerran viikossa sitten taas herkkupäivä jolloin voi syödä niitä herkkuja. Konvehdeissakin on aika pitkät päiväykset…

 

  1. Kannattaa tehdä ruokaa vain sille määrälle joka on paikalla jouluna. Esim keskimäärin ihmiset ottaa yhdellä aterialla 1-2 rkl laatikkoja. Siitä voi laskea kuinka paljon kannattaa laatikkoja tehdä/hankkia. Mitä enemmän tarjottavaa, sitä vähemmän yhtä laatua kannattaa olla.

 

  1. Pois syyllisyys ja itsensä kontrollointi. Joulu on vain kerran vuodessa ja näistä on hyvä sen herkuista on hyvä nautiia, kun siihen on mahdollisuus.

 

  1. Jouluna kannattaa myös käydä ulkoilemassa. Jos pitää salilla käymisestä, niin jouluaatto ja -päivä ovat mahtavaa aikaa olla salilla. Sali on tyhjä ja voi tehdä melkein minkä vaan kuntopiirin ilman, että joutuu odottamaan.

 

  1. Kannattaa myös levätä ja pitää vapaata tästä virtuaalitodellisuudesta, niin omat olokin on ihan erillainen – myös syömisen suhteen.

 

Hyvää joulua toivottaa,

Anu ja Päivi

img_6260