Työssä jaksaminen

Työssä uupuminen ja siinä jaksaminen on hyvin yksilöllistä. Tiedät sen varmaan itsestäsi, kun joskus vertaat lähellä oleviin. Toinen on intoa piukassa ja toinen puhkuu omaa jaksamattomuuttaan. Syitä on monia; edellisen yön unen laatu, oma innostus, terveydentila,  osaaminen, motivaatio, tehtävän vaatima tarkkuus tai sen yleinen kiinnostavuus sekä ilman muuta  tekemisen yhtäjaksoinen kesto.

 

Työssä ja tekemisessä ylipäätään on tärkeää muistaa palautumisen arvo. Ja etenkin se, että kukaan toinen ei tiedä, miten juuri sinä jaksat. Siksi on tärkeää jälleen kuunnella omaa kehoaan, mieltään ja vireystasoaan. Levätä ajoissa, ennen kuin keho tai mieli siihen pakottaa.

 

Muista ottaa tavoitteisiin pääsemisen suunnittelussa mukaan myös lepo, tauotus ja varautuminen elämän eteen tuomiin odottamattomiin tekijöihin. Nuku itsellesi riittävästi AINA. Jos joskus tulee huonoja tai liian lyhyitä öitä, älä siitä huoli, mutta korjaa tilanne pian. Nuku univelat pois.

 

Oma jaksaminen tai vireystila ei välttämättä aina tunnu. Olemme tosi taitavia venyttämään itseämme yli oman jaksamisen. Kun haluat tarkastella omaa palautumistilaasi analyyttisesti, pidä esimerkiksi  unipäiväkirjaa, johon merkitset nukkumaan menoajan ja heräämisen sekä päiväaikaisen vireystilan. Mallipohja ja ohjeet  moneen muuhunkin unenhuolto asiaan löytyvät esimerkiksi unen työkirjastamme. Toinen vaihtoehto on kokeilla kolmen päivän hyvinvointimittausta. Analyysistä näet puolueettomasti, miten palautumisesi sujuu. Valmentajalta saat vielä selkeitä ohjeita, mitä palautumisen edistämiseksi voit helposti tehdä. Mittauksen saat meiltä  tarjoushinnalla vielä 5.3. saakka.

Sopivaa tekemistä ja palautumista viikkoosi!