1. Nuku tarpeeksi – unen määrä ja varsinkin sen puute vaikuttavat kylläisyyshormoneihin ja lihavuusgeeneihin sekä yleisesti tunteiden hallintaan. Nuku siis tarpeeksi, jotta et söisi itseäsi pirteäksi.

2. Hallitse stressiä ja kiirettä – kiireessä suunnitelu unohtuu ja mielenhallinta on hukassa. Yksikin väliin jätetty ateria voi suistaa iltamässäilyyn ja itsensä palkitsemiseen ruoalla.Työssä jaksaminen
3. Liiku itsellesi mieluisella tavalla (joka päivä vähän) – liikunta purkaa stressiä kehosta ja auttaa nukkumaan paremmin. Sen lisäksi se parantaa mielialaa ja lisää pystyvyyden sekä hallinnan tunnetta.

  • 4. Syö oman rytmisi mukaisesti – varsinkin aamupala! Aamuihminen syö reilusti aamulla, vaikka kaksi aamupalaa, ja kunnollisen lämpimän lounaan. Iltaihminenkin syö aamupalan (heti kun pystyy) ja pitää säännöllisyydestä kiinni iltaan asti

    5. Syö reilusti kunnon ruokaa! Liika hifistely voi johtaa ajoittaiseen liian vähäiseen syömiseen ja herkuttelu sekä roskaruoka puolestaan liian suuriin kalorimääriin. Kunnon ruokaa on esim lounasruokalan ruoka tai kotiruoka lautasmallin mukaan (huom salaatti kuuluu isolle lautaselle, pieni lautanen on leipälautanen!!!).  Vihannekset, hedelmät, juurekset, marjat, täysjyvätuotteet, hyvä laatuinen proteiini.

Tsemppiä! Anu