Omassa mielessä on mielikuva siitä, millaista elämän tulisi olla. Oletko koskaan pohtinut omaa mielikuvaasi? Itselläni se on aika tarkkana piirtynyt mielen silmille ja katselen sitä päivittäin.

Kun se ei kohtaa ympäröivän maailman kanssa, tulee todella turhautunut olo. Tuntuu, että asioiden pitää tapahtua nopeampaa ja tarkemmin tuon mielikuvan suuntaan. Joskus turhautuu jopa niin paljon, ettei enää ymmärrä, mitä oikein pitäisi tehdä asioiden edistämiseen.

Asioiden ei aina kannatakaan mennä oman tarkan suunnitelman mukaan

Mikä kummallisinta, kun sitten katsoo taaksepäin, ne turhauttavatkin asiat ovat vieneet omaa mielikuvaa eteenpäin. Tapahtumat vaan eivät ole olleet niitä, joita oli kuvitellut omalle matkalleen. Ne ovat olleet omaa ymmärrystä ja kokemusmaailmaa kasvattavia. Sellaisia vaan ei ole osannut kuvitella, kun ne eivät ole kuuluneet aikaisempaan kokemusmaailmaan.

Siksipä silloin kun on kyllästynyt odottamaan omaa ”onneaan” ja tekee mieli lyödä hanskat tiskiin, tee nämä:

 

  1.       Pidä mielessäsi edelleen oma haavekuvasi, toiveesi ja unelmasi
  2.       Asennoidu uteliaana niihin tapahtumiin tai siihen tapahtumattomuuteen, joka tällä hetkellä toteutuu sinua ympäröivässä maailmassa
  3.       Jatka omien toimenpiteidesi toteuttamista siitä huolimatta, että maailma tuntuu olevan vastaan unelmasi toteutumista. Kuitenkin tarkastele, tuntuvatko ne toimenpiteet, joita nyt teet, oikeilta. On ok lopettaa jonkin tekeminen ja kokeilla jotain uutta. Älä puske vastavirtaan, jos jokin ei toimi. Tee silloin jotain muuta.

 

Aika on aina puolellamme. Jos asiat tapahtuvat liian nopeasti, emme olekaan itse valmiita. Aika antaa mahdollisuuden tulla oman unelman suuruiseksi niin, että on valmis kohtaamaan ja vastaanottamaan sen.

Mitä tehdä, jo suunnitelmat eivät mene oman mielen mukaan?

Aikaa on aina riittävästi.

 

Pohdittavaksi jääkin silloin, mikä minussa on muututtava, että olen unelmani suuruinen?

Tämän kysymyksen pohtiminen tekee joka kerran yhtä kipeää. Ja joka kerran oma rehellisyys itseäni kohtaan vie lähemmäs omaa unelmaani. Este ei löydykään sieltä ympäröivästä maailmasta, se löytyy edelleen oman pääni sisältä. Se samalla sattuu ja vie loikkauksia eteenpäin. Ilman tuota, mitä taas olen ymmärtänyt, jatkaisin räpiköintiä miettien, mikä muissa ihmisissä on vikana.

 

Onneksi saamme aikaa asioiden toteutumiseen juuri niin kauan kuin on tarpeellista ja kaikki valmistuu omassa mielessämme vastaanottamaan unelmaa, toivetta tai tavoitetta.

 

Kiitos siitä,

Leena

PS: Pari kysymystä sinulle. Voit vaikka vastata niihin kommenttikenttään tai ihan vaan itsellesi.

  1. Mikä on se unelma, jota juuri nyt tavoittelet?
  2. Mitä esteitä sinulla on unelmasi edessä?

Tavoitteiden saavuttamisen avuksi: Mielen työkirja puoleen hintaan 23.3. 2018 asti.