Liikkuminen on helppoa ja kivaa!

Liikut normaalisti päivittäin ja luonnostaan. Liikkuminen alkaa vuoteesta nousulla, tai jo venyttelyllä herättyäsi. Pukeutuessasi ja aamutoimissasi liikut ja jos lähdet töihin, liikut jälleen. Päivä jatkuu liikkuen -kuka enemmän ja kuka vähemmän ja illalla jälleen liikut vuoteeseen ja vielä unessasikin liikehdit. 

venyttely tekee hyvää!

Tuo kaikki tapahtuu jo lähes itsestään. Entä jos hieman lisäisit näihin arkipäivän liikkumisiin pientä lisäaktiviteettia? Puhumme aina mahdollisimman pienistä muutoksista kohti vireyttä. Tässä muutama esimerkki mahdollisimman pienistä muutoksista liikkumisen lisäämiseksi ihan siihen normi arkeesi:

  1. Vuoteesta noustuasi nosta kädet ylös ja venytä sekä taivuttele kehoasi. Jos vain voit, niin riiputa itseäsi käsilläsi jostakin tangosta tms puolisen minuuttia. 
  2. Pukeutuessasi harjoita tasapainoa sukkia jalkaan vetäessäsi. Peilin edessä voi vähän pyörähtää ja hypähdellä – muista hymyillä itsellesi samalla! 
  3. Hampaita harjatessasi nouse varpaille ja jälleen tasajaloille, notkista polvia, pyörittele lonkkia ja tasapainoile yhdellä jalalla.
  4. Istuutuessasi nousekin uudelleen ylös ja istuudu pariin otteeseen. Jalkavoimilla, ilman käsien apua ja selkää säästäen. Testaa montako kertaa jaksat!
  5. Illalla riisuutuessasi käy kehosi taivutellen ja venytellen läpi ennen vuoteeseen menoa tai vuoteessa jännitä ja rentouta jäsen kerrallaan.

Näiden lisäksi, liiku siten, kuin sinusta tuntuu mukavalta; Löydä se liikkumisen ilo esimerkiksi kävelystä:

Kävely luonnossa, ystävien kanssa antaa voimaa!

  1. Kävely tekee hyvää niin unelle kuin kunnolle. Jos vielä pääset ulos luontoon, hyötyy sekä kroppa että mieli.
  2. Kun otat sauvat kävelylle mukaan, tehostat kävelyä valtavasti
  3. Kaverin kanssa kävely antaa vuorovaikutusta ja ehkä haastaakin vähän enempään.
  4. Kävelyn voi yhdistää autoiluun, työmatkustukseen, vierailuihin, harrasteisiin jne.
  5. Kävellä voi ympäri taloa, sisällä tai ulkona. Uimahallissa voi kävellä vaikka vedessä…

Näillä pikku listoilla halusimme muistuttaa tai herättää sinun huomiosi siihen, että liikut ja liikuttelet itseäsi tarpeeksi ja vielä nautit siitä.  Sillä tuet vireyttäsi ja terveyttäsi! Katso lisää esimerkiksi käypä hoito suosituksesta, josta löydät tietoa myös liikkumisen ja eri sairauksien aiheista, jos tuntuu että jokin sairaus estää tiettyjä lajeja tms.

Virvotteen tarjonnasta löydät lisää helposti omaksuttavaa tietoa ja ideoita liikkumiseen esimerkiksi liikunnan harjoituskirjasta tai verkkovalmennuksesta.