Työn ja mielen palautumisen liitto

Palautuminen ja Virvote -Vapaudu Väsymyksestä yhteisön viisi aihetta ovat vuoden 2019 ensimmäisten blogien aiheena. Ensimmäinen osa käsitteli kehon perusasioita; unta, ravintoa ja liikuntaa palautumisen kannalta. Tällä toisella viikolla käsittelyssä on palautuminen mielen ja työn osalta. Edelleenkin pyydämme, sinun itsesi hyväksi: Lupaa palautua aina omalle hyvälle tasollesi niin, että sinun on hyvä olla.

Mielen ohjailu kannattaa

 

Mieli johtaa palautumista

Päätä mikä on hyvä sinulle! Valinta on aina sinun. Sinä päätät, miten asiat sinuun vaikuttavat. Omien rajojen miettiminen kannattaa aina; Mitä sinä – juuri sinä haluat? Mikä on oikein? Missä on hyvä olla? Kenen kanssa? Missä voit parhaiten? Mikä sinulle sopii.

Kysymyksiä on monia, mutta vain sinä tiedät niihin vastauksen. Ihan sisälläsi, ja vastaus on vain sinulle itsellesi, vaikka voit tietenkin aina halutessasi kerto syyt muillekin. Rehellisesti ja varmana siitä, että se on oikein – sinulle.

 

Virvote työkirja -Työ

Työ voi olla iloa, mutta siitäkin on palauduttava.

Työstä on palauduttava

Opettele sinulle parhaat palautumiskeinot. Työ on iso osa elämäämme. Oli työ sitten miten mukavaa vaan, niin se alkaa syödä, jos siitä ei palaudu välillä. Toisaalta, jos työ on tosi vaativaa ja stressaavaa, niin silloin etenkin palautumisesta on pidettävä huolta.

Joku palautuu lukemalla, toinen liikkumalla, osa seurassa, osa yksin. Löydä se asia, mikä palauttaa sinua parhaiten. Siten, että oikeasti unohdat mitä teet työksesi, ja mikä on kannattavaa (taloudellisessa mielessä) tai työhön liittyvää. Vältä päihdyttäviä aineita tai terveydelle huonoja valintoja. Ne eivät oikeasti palauta hyvin. Toki välillä voi juhlia ja mässätä, mutta niistäkin on palauduttava!

Tasapaino elämässä on mielestämme tärkeää. Vireyden kannalta uni, mielentila, ravinto, liikunta ja työ ovat symbioosissa. Opi palautumaan, opi olemaan sopivasti vireä. Siinä tavoitetta vuodelle 2019. Ja muista – aina, kun tarvitset tukea, sitä on saatavilla.  Etsi tarjonnasta sinulle sopiva juttu. Meidän tarjontamme löydät: https://www.virvote.fi/

 

Palauttavaa tätä vuotta sinulle!

t. Virvote- tiimi.