Viimeksi kun kirjoittelin ravinnosta täällä, niin kirjoitin aamupaloista. Nyt jatkamme aamunvälipaloihin eli samaa rytmitysasiaa, josta niin paljon puhumme kun puhumme vireyden ja ravinnon yhteyksistä.

Aamuihminen (jos olet iltaihminen skippaa tämän kappaleen yli seuraavaan) tarvitsee mitä todennäköisimmin aamuvälipalan ellei ole menossa syömään lounasta jo 10:30. Esimerkiksi jos aamupala on syöty klo 6:00, niin hyvä aamunvälipala-aika on 9-10 aikaan riippuen omasta nälkätilasta. Jos haluat oikeasti olla vireä iltapäivällä ja välttää iltamässäilyn, niin tätä ei kannata jättää väliin. Hyviä välipaloja tässä kohtaa ovat:

  • toinen iso aamupala =)
  • kourallinen pähkinöitä ja hedelmä
  • raejuustoa ja ananasta
  • täytetty sämpylä tai voileipä yleensä (älä unohda tästä kasviksia)
  • ravitseva smoothie, jossa on myös proteiinia

Iltaihminen syö aamunvälipala-aikaan oman aamupalansa. Jos tämä hoituu näin, niin sitten siitä vain seuraavaksi sitten lounaalle. Jos on saanut herätä omaan aikaansa ja syönyt silloin aamupalan, niin aamunvälipalaa ei tarvita vaan voi suoraan siirtyä lounaalle aamupalan jälkeen.

Yksinkertaista vai mitä?

Anu

Jos olet kiinnostunut yksilöllisistä ravitsemusohjeista, ota meihin yhteyttä. Voimme hoitaa ruokavaliosi kuntoon yksilöllisesti ja sinua kunnioittaen! =)