Viimeksi kun kirjoittelin ravinnosta kirjoitin aamupalasta ja aamun välipalasta. Tänään on vuorossa lounas. Kuten aikaisemmissakin artikkeleissa aloitan aamuihmisestä ja jatkan sitten iltaihmisellä.

Aamuihminen voi aikaisimmillan syödä lounasta 10-10:30, jos aamun välipala on jäänyt väliin. Jos aamun välipala on nautittu, on sopiva aika lounaalle 11-12. Tällöin on hyvä syödä kunnollinen lämmin ateria lautasmallin mukaan. Sen kunnon vanhan niin tylsän ja niin hyvän lautasmallin mukaan. Siis puolet lautasesta kasviksia, 1/4 osa pastaa, perunaa tai riisiä ja 1/4 lihaa, kalaa, kanaa tai kasvisproteiinilähdettä.

Iltaihminen voi mennä lounaalle aikaisintaan noin 11 aikaan, jos aamupalasta on jo kulunut hetki tai jos aamupala on ollut todella kevyt. Jos kunnon aamupala on syöty 9-10 aikaan kuten olen suositellut, niin hyvä lounasaika on noin 12-13. Tällöin on hyvä syödä ruokaisa salaattia tai keittolounas. Liian tukevan aterian jälkeen iltaihminen vain vaipuu uneen.

Ihania lounaita sinulle!

Anu

PS: jos haluat vielä personoidumman ateriasuunnitelman, ota meihin yhteyttä. Tehdään sinulle sopiva ruokavalio tuossa tuokiossa!