No niin, olemme päässeet tämän artikkelisarjan viidenteen osaan. Aikaisemmat osat olivat siis aamupala, aamupäivän välipala, lounas ja iltapäivän välipala. Nyt taltutamme iltanälän kunnollisella päivällisellä!

Aamuihminen! Ehkä jo huomaatkin, että aikaisempien ohjeiden mukainen syöminen on tehnyt sinut melko kylläiseksi. Jos näin on, niin hyvä! Sopiva päivällisaika on siinä 17-18. Tässä voi syödä lautasmallin mukaisen lämpimän ruoan tai jos se kuulostaa liian isolta, niin sitten ruokaisan salaatin, kasviswokin tai jonkun hyvän keiton. Minä rakastan kasvissosekeittoja, joihin voi sitten lisätä proteiiniksi vaikka härskistä, kaurajauhelihaa tai tonnikalaa jne. Varsinkin talvisin ne sopivat tähän mielettömän hyvin.

Iltaihminen – sinun pitäisi olla selättänyt iltapäiväväsymys ja kotiintulokuolemannälkä. Siis jos olet toiminut aikaisempien ohjeiden mukaan. Silloin sopi päivällisaika on 18-20. Riippuen omasta nälkätilastasi. Tässä sitten syödään se oikea iso ja kunnollinen lämminruoka edelleen sen lautasmallin mukaisesti.

Ihanaa iltaa kaikille!

Anu

PS: jos haluat lisää potkua jaksamiseesi, niin ota ihmeessä yhteyttä. Tehdään sulle oikea suunnitelma kohti unelmiesi elämää! Ei pelkän ravinnon avulla vaan muillakin elämäsi saroilla!